A természetesség jegyében

Szoktál azon gondolkodni, hogy milyen tárgyakkal veszed körül magad? Bútorok, lakberendezési tárgyak, kiegészítők… Vajon honnan származnak, és mekkora utat tesznek meg ezek a tárgyak, amíg az otthonodba kerülnek? A globalizáció magával hozta, hogy mindent pillanatok alatt meg tudunk nézni, venni. Természetessé vált, hogy termékeket átutaztatunk akár az egész világon. Melyek néha túl gyorsan kerülnek a kukába.

Ezen kívül oly sok káros anyaggal és műanyaggal vesszük körül magunkat, melyek gyakran cserélhetőek lennének akár más alternatívákra is. Sajnos közben észre sem vesszük a természetes anyagokból készített tárgyak szépségét.

Fontos missziónak tartom, hogy megismertessem a magyar emberekkel a hazánkban fellelhető természetes anyagokat, és az azokban rejlő csodát. Hiszem, hogy ezen anyagokból készített termékek időtállók és jól beilleszthetők mai lakástrendekbe is. Az alapanyagokat (gyékény, káka) minden évben én gyűjtöm, így pontosan tudom annak származási helyét. Gondosan odafigyelek az anyagok szárítására, tárolására is és mielőtt termék lesz az alapanyagból, újra válogatásra kerül, így tudom garantálni a jó minőséget.

Termékeimmel szeretnék alternatívát nyújtani azoknak, akik számára fontos, a környezettudatosság és fenntarthatóság. A folk&VINTAGE termékek hazai anyagokból hagyományos technikával készített minőségi termékek, melyek a természet harmóniáját csempészik be otthonodba.

Kiss Tünde népi iparművész