Élményfonó Kézműves Műhely Hollókőn

Te jártál már Hollókőn?

Országunk egyik legvarázslatosabb kis faluja Nógrád megyében található. Az Ófalu varázslatos házikói között sétálva, mintha egy mesébe csöppennénk. Régi idők emlékét, hagyományait őrzik. A várból nyíló panoráma csodás és a környék is sok látnivalót nyújt.

Pipacsmező

Szeretettel invitállak Hollókőn található Élményfonó műhelyembe, ahol megismerheted a hazánkban található fonható növényeket, kézműves technikákat szerszámokat, eszközöket. Élményfonó Kézműves Műhelyem kb. 300 méterre található az Ófalu bejáratától. Műhelyemben sok szépséggel, régi tárggyal, munkaeszközökkel, alapanyagokkal is lehetőséged van megismerkedni. Ami még különlegesebbé teszi ezt a találkozást: ki is próbálhatod, hogy milyen érzés alkotni. Segítségemmel készíthetsz magadnak ezekből az anyagokból kis ajándékot, amit aztán el is vihetsz. És ez tényleg egyedi lesz, hiszen TE készítetted!

Vajon miért mondják, hogy a kákán is csomót keres? És van rajta csomó? Nálam ezt is megtudhatod, és még sok más érdekességet is.

Hollókő műhely
Mező

A műhelyben lehetőség van az általam készített termékek megvásárlására Melyek hagyományos népi technikával készülnek fenntartható módon és zsűrizett Páva védjegyes alkotások. Találhatsz nálam ékszereket, öltözék kiegészítőket, dekorációs tárgyakat, díszeket, kosarakat, illetve egyéb lakberendezési tárgyakat is.

Természetesen lehetőség van élményfonó programon is részt venni.  A kisebb gyermekeknek, de még a nagyobbaknak is nagy élmény a természetes anyagokkal való alkotás. Kézműves programot az adott korhoz igazítom, így mindenkinek garantált a sikerélmény.

Műhely kézműves foglalkozás
Gyékény fonó eszköz

Szívesen látok mindenkit, aki érdeklődik a hagyományos népi mesterségek iránt, szeretne kézműveskedni, egy jót beszélgetni vagy egy szép egyedi kézműves tárgyat vásárolni.

Előzetes időpont egyeztetés szükséges!